Η ιστορία μας

Το ταξίδι της Νο1 Αλυσίδας Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών ξεκίνησε το 1950, από ένα απλό μαγαζί στην Αθήνα. Μέσα στις δεκαετίες και χάρη στην άριστη εξυπηρέτησή της, η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ κατάφερε να χαράξει μια μεγάλη και ξεχωριστή πορεία στο χώρο της ελληνικής αγοράς φτάνοντας στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών. Για περισσότερα από 63 χρόνια η Κωτσόβολος επενδύει στις σχέσεις της με τους ανθρώπους και καταφέρνει να στέκεται πάντα δίπλα τους.

 • Η ιστορία της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ξεκίνησε το 1950 με ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας.

  Ο Παναγιώτης Κωτσόβολος, άνοιξε στην οδό Αριστείδου 1, ένα κατάστημα με ηλεκτρικές συσκευές. Με κεντρικό σύνθημα το «όλα χωρίς λεφτά» , ξεκίνησε να πουλάει με δόσεις προϊόντα όπως ραδιόφωνα και κουζίνες και γρήγορα κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κοινού. 

  Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, οι συσκευές που διαθέτει ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ θεωρούνται απαραίτητες για τον εξοπλισμό κάθε μοντέρνου νοικοκυριού αφού η Ελλάδα σταδιακά εξηλεκτρίζεται.
 • Τα καταστήματα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ με πλεονέκτημά τους την ποικιλία, την ποιότητα, την άριστη εξυπηρέτηση, τις χαμηλές τιμές και τις μεγάλες ευκολίες πληρωμής, καθιερώνονται ανάμεσα στα κορυφαία καταστήματα στις δεκαετίες του 1960 και 1970.

  To 1979  ο Μαρίνος Παράβαλος ανέλαβε τη Διοίκηση της επιχείρησης και ξεκίνησε μια καινούργια, πιο δυναμική εποχή ανάπτυξης για την εταιρία με βασικό και διαχρονικό μήνυμα το "ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - Νέα Γενιά - Αριστείδου 9".
 • Μέσα από τις επιτυχημένες διαφημιστικές καμπάνιες και σλόγκαν όπως το εμβληματικό «όλα χωρίς λεφτά» το οποίο παρέμεινε ένα από τα επικρατέστερα σλόγκαν της περιόδου, η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να αναπτυχθεί ραγδαία και να σκαρφαλώσει στις 10 πρώτες επιχειρήσεις του κλάδου τη δεκαετία του 1980. 

  Στο κλείσιμο της δεκαετίας, το 1989 η εταιρεία μετρούσε ήδη πέντε καταστήματα: στην Αθήνα, το Περιστέρι, τη Νέα Ιωνία, τη Λεωφόρο Μεσογείων και την Καλλιθέα.
 • Το 1993 η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ εξαγοράστηκε από τη Φουρλής Trade ΑΕΒΕ και η ιστορική επιχείρηση ηλεκτρικών ειδών ξεκίνησε ένα νέο κύκλο θεαματικής ανάπτυξης με το δίκτυό της να επεκτείνεται ραγδαία με 25 νέα καταστήματα  σε όλη την επικράτεια.

  Το 1998, η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ εξαγόρασε την επίσης ιστορική αλυσίδα ΡαδιοΑθήναι, ενισχύοντας κατά πολύ το δίκτυό της και το 1999 η εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε. μπήκε στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου  Αθηνών.
 • Στις αρχές τις χιλιετίας η εταιρεία επεκτείνεται και σε αγορές εκτός των συνόρων ενώ το Μάιο του 2000 ξεκίνησε τη στρατηγική συνεργασία με τον κορυφαίο στην Ευρώπη Βρετανικό Όμιλο Dixons. Η εταιρεία παίρνει πλέον σαφές προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της και γίνεται η Νο1 Αλυσίδα Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών στην Ελλάδα, μια θέση που κρατάει έως σήμερα.

  Το 2005 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ αφού ενώνει εξ’ ολοκλήρου τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Dixons των 1.300 φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων σε 28 χώρες και περίπου 40.000 εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.

  Αυτή η συνεργασία είναι που μετατρέπει την ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ σε ένα δίκτυο βασισμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα διατηρώντας όμως ταυτόχρονα και όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την έκαναν αγαπητή και κορυφαία στην Ελλάδα.

  Τα τελευταία χρόνια η καινοτομία, η τεχνολογία, η άριστη εξυπηρέτηση και οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες έχουν γίνει συνώνυμο της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ η οποία σταδιακά:
  • Επεκτείνεται με νέα ιδιόκτητα καταστήματα αλλά και με το σύστημα Franchise.
  • Ανακαινίζει τα καταστήματά της στα διεθνή πρότυπα του ομίλου Dixons και εισάγει στην αγορά ένα ολοκαίνουριο concept για MegaStores.
  • Παρουσιάζει καινοτόμες υπηρεσίες όπως το total support για την κάλυψη των συσκευών.
  • Φέρνει πρώτη στην αγορά κορυφαία προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας όπως για παράδειγμα η πρώτη τηλεόραση 3D απεικόνισης.
  • Δραστηριοποιείται με επιτυχία στην εξυπηρέτηση εταιρικών πελατών (B2B).
 • Το 2010, με τη συμπλήρωση 60 χρόνων παρουσίας στην Ελλάδα, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδυτικές της κινήσεις και προχωράει με την αναβάθμιση των σημείων πώλησης, την ενίσχυση του δικτύου και την ισχυροποίηση της διαδικτυακής της παρουσίας. 

  Παράλληλα, με στόχο τη διαρκή ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών της, η εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί. Το 2010 λανσάρει την ολοκληρωμένη ομπρέλας υπηρεσιών υποστήριξης πελατών Support 360° και φέρνει πρώτη στην αγορά καινοτόμα προϊόντα όπως της SMART τηλεόραση.


 • Σήμερα η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ αποτελεί τη Νο1 Αλυσίδα Καταστημάτων Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών στην Ελλάδα με πανελλαδικό δίκτυο κάλυψης και εκατομμύρια ευχαριστημένους πελάτες.

  Για την εταιρεία και τους ανθρώπους της, η εξέλιξη και η ανάπτυξη δεν έχουν όρια και για αυτό συνεχίζουν καθημερινά την προσπάθεια να είναι με διαφορά η καλύτερη Εταιρείας Λιανικής που βελτιώνει έμπρακτα τη ζωή όλων των ανθρώπων παντού και συνεχώς.