Εργασιακό Κλίμα

Ως μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, η ευθύνη μας απέναντι στους εργαζόμενους μας, στους πελάτες μας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Αυτή τη στιγμή, η Dixons Carphone απασχολεί διεθνώς περίπου 42.000 εργαζομένους, σε 11 χώρες.

Η προσέγγισή μας διαμορφώνεται από τον απόλυτο σεβασμό για τον καθένα εργαζόμενο ξεχωριστά σε κάθε πτυχή της εργασίας του. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να αποτελούμε πρότυπο εργοδότη λαμβάνοντας σημαντικές διακρίσεις για το εργασιακό μας κλίμα όλα αυτά τα χρόνια.   

Η αναγνώριση όλων των προσπαθειών των εργαζομένων μας και η κοινή κατεύθυνση πλεύσης, μας έκαναν να ξεχωρίσουμε και εφέτος ως μια εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην χώρα μας για το 2016.

Η συνεχής προσπάθεια για τη δημιουργία σχέσεων ζωής με τους πελάτες μας μέσω της τεχνολογίας, τεχνογνωσίας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε αντανακλάται από τον εξαίρετο εργασιακό περιβάλλον, όπως αυτό μετράται μέσα από το μεγαλύτερο θεσμό αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την υλοποίηση του οράματός μας, «να είμαστε με διαφορά η καλύτερη εταιρεία λιανικής που βελτιώνει έμπρακτα τη ζωή των πελατών μας». Βάσει ερευνών*, ο βαθμός ικανοποίησης των εργαζομένων συνδέεται άμεσα με την καλή εξυπηρέτηση των πελατών και ως εκ τούτου, τη βελτίωση της αγοραστικής τους εμπειρίας. Για το 2015, η εταιρεία μας κατέγραψε ρεκόρ ικανοποίησης των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που πέτυχε ρεκόρ ικανοποιημένων και απόλυτα ικανοποιημένων πελατών της τάξης του 94%, αλλά και αύξηση στις πωλήσεις, τεκμηριώνοντας στο έπακρο: "ότι το καλύτερο μέρος για εργασία, είναι ταυτόχρονα και το καλύτερο μέρος για αγορές". Αυτό αποφέρει επιπρόσθετα εμπιστοσύνη στην αλυσίδα και πιστότητα από την πλευρά των πελατών, που απορρέει άμεσα από τη δύναμη όλων των εργαζομένων της.    

Η διάκριση αυτή μας γεμίζει με υπερηφάνεια και δέσμευση να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να επενδύουμε στην ανθρωποκεντρική μας κουλτούρα κυρίως για 3 λόγους:
  1. Είμαστε όχι μόνο η Νο 1 εταιρεία στην πώληση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα, αλλά και η Νο 1 εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον τον τομέα αυτό 
  2. Συμμετέχουμε για 3η φορά στο θεσμό του Grate Place to Work και για 3ή φορά λαμβάνουμε τη διάκριση αυτή ως μια από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.   
  3. Στην παρούσα διάκριση είμαστε στην 6ή θέση στην κατηγορία 250 και άνω υπαλλήλων
Έχουμε λοιπόν όλοι μας 3 σπουδαίους λόγους που μας κάνουν να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο για μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον Θα συνεχίσουμε λοιπόν να επενδύουμε στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ανοικτή και αμφίδρομη επικοινωνία, με όλες τις πόρτες ανοικτές για να ακούμε κάθε ερώτημα του εργαζομένου ή να συζητούμε οποιαδήποτε ιδέα που μπορεί να έχει ένα σημαντικό αντίκτυπο στην εξυπηρέτησης των πελατών και στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας. 

*James L. Heskett, Thomas Jones, Gary Loveman, W. Earl Sasser, Leonard Schlesinger "Putting the Service Profit Chain to Work", Harvard Business Review, March–April 1994, p. 164-174