Η Κωτσόβολος προσκαλεί όλους τους γονείς στην «Εβδομάδα Δωρεάν Γονικού Ελέγχου H/Y» 24-29 Σεπτεμβρίου 2012

Η Νο1 αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα, πάντα δίπλα στους καταναλωτές, διοργανώνει για πρώτη φορά την «Εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ Γονικού Ελέγχου Η/Υ», προάγοντας την ορθή χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά.

Την εβδομάδα 24-29 Σεπτεμβρίου, οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά στο Διαδίκτυο και να λαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το γονικό έλεγχο. Ταυτόχρονα, όλοι όσοι φέρουν τον υπολογιστή τους σε ένα από τα 16 κέντρα υποστήριξης του Support 360° θα έχουν την ευκαιρία να παραμετροποιήσουν δωρεάν τις συσκευές τους μέσω της Υπηρεσίας Γονικού Ελέγχου Η/Υ του Support 360°. Η εν λόγω υπηρεσία προσφέρει πλήρη παραμετροποίηση του υπολογιστή ανάλογα με τις ανάγκες του γονέα, καθώς και συμβουλές και ενημέρωση για το κατάλληλο λογισμικό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ανεξάρτητα από το κατάστημα αγοράς του υπολογιστή. 

Ο γονικός έλεγχος κρίνεται απαραίτητος σε μία εποχή που η εξοικείωση των παιδιών με τους υπολογιστές και το ψηφιακό περιβάλλον γίνεται από πολύ μικρή ηλικία. Η σωστή καθοδήγηση των παιδιών και η χρήση ειδικού λογισμικού μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση κινδύνων όπως:

- Το Cyber Bullying που περιλαμβάνει τακτικές όπως η αποστολή e-mail με κείμενα προσβλητικού περιεχομένου, η κακόβουλη δημοσίευση φωτογραφιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια (blogs), η διάδοση ψευδών ειδήσεων, οι ανώνυμες κλήσεις και τα μηνύματα με σκοπό την πρόκληση φόβου και ταραχής μέσα από διάφορα ηλεκτρονικά κανάλια. Σύμφωνα με έρευνες μεταξύ 2008 και 2010 έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών που δέχθηκαν μια τέτοιου είδους συμπεριφορά*.

- Η Παιδική Πορνογραφία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα το 20% των εφήβων στο διαδίκτυο προσεγγίζεται κάποια στιγμή από παιδόφιλους*.

- Απειλές από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχεται συχνά καταγγελίες για παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook με σκοπό τον εξευτελισμό την απειλή ή τον εξαναγκασμό σε κάποια συγκεκριμένη πράξη*.

- Αυτοκτονίες: Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2006 μέχρι σήμερα, έχουν αντιμετωπισθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 540 εκδηλώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας*.

- Παράνομη Διακίνηση και Χρήση Περιεχομένου και Λογισμικού. Η παράνομη χρήση πνευματικής εργασίας άλλων, χωρίς ρητή αναφορά στο δημιουργό της αποτελεί, σύμφωνα με το νόμο, κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και συνιστά αδίκημα. Η Ελλάδα σήμερα κατέχει τη 13η θέση διεθνώς στην παράνομη online διανομή και ανταλλαγή τίτλων παιχνιδιών ενώ το ποσοστό πειρατείας στην Ελλάδα ξεπερνά το 50% σύμφωνα με τη Διεθνή Συμμαχία για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (International Intellectual Property Alliance, IIPA)**.

Ως κορύφωση της «Εβδομάδας Δωρεάν Γονικού Ελέγχου Η/Υ», την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στο κατάστημα Κωτσόβολος στο The Mall Athens, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για τους γονείς και τα παιδιά. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν χρήσιμες συμβουλές από τον κ. Γιώργο Κορμά, Γιατρό - Υποψήφιο Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τη χρήση και την κατάχρηση του Διαδικτύου, για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά και φέρνοντας τον υπολογιστή τους θα τους προσφέρεται επί τόπου δωρεάν η Υπηρεσία Γονικού Ελέγχου από το Support 360°. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με τα παιδιά τους την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», για την καλύτερη γνωριμία των μικρών φίλων με τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Με αφορμή την «Εβδομάδα Δωρεάν Γονικού Ελέγχου Η/Υ», ο κ. Μιχάλης Ζιγλής, Διευθυντής Αλυσίδας Εφοδιασμού και Υπηρεσιών δήλωσε: «Το Internet έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ενημερώνεται, επικοινωνεί και ψυχαγωγείται. Τα παιδιά από πολύ μικρές ηλικίες πλέον εξοικειώνονται με τους υπολογιστές και αυτό όσο συναρπαστικό και αν είναι ενέχει αρκετούς κινδύνους. Ο γονικός έλεγχος στη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά είναι απαραίτητος προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι και τα παιδιά να απολαμβάνουν άφοβα τα οφέλη της τεχνολογίας».

* Τα καταστήματα στα οποία οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας Δωρεάν Γονικού Ελέγχου Η/Υ» είναι:

ΑΤΤΙΚΗ
 •  Στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου της Αθήνας
 •  Στο The Mall Athens
 •  Στη Νέα Ερυθραία επί της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας
 •  Στη Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη
 •  Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 519 στην Ηλιούπολη
 •  Στο Μενίδι
 •  Στο Περιστέρι
 •  Στη Λεωφόρο Συγγρού
 •  Στη Λεωφόρο Κηφισίας
 •  Στα Βριλήσσια

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
 •  Στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
 •  Στην Πυλαία Θεσσαλονίκης
 •  Στην οδό Τσιμισκή Θεσσαλονίκης
 •  Στην Πάτρα
 •  Στη Λάρισα (MEGA ΛΑΡΙΣΑ)
 •  Στο Ηράκλειο Κρήτης

* Πηγή: Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
** Πηγή: International Intellectual Property Alliance (IIPA) http://www.iipa.com/rbc/2012/2012SPEC301GREECE.PDF 

Σχετικά με την εταιρεία ‘ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ’

Η ‘ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ’ είναι η Νο 1 αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα. Η εταιρεία ‘ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ’ ξεκίνησε το 1950 από ένα απλό μαγαζί στην Αθήνα. Σήμερα λειτουργεί 102 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 1.700 εργαζομένους. Από το Σεπτέμβριο του 2004, κάτοχος της πλειονότητας του μεριδίου ιδιοκτησίας της εταιρίας είναι ο Όμιλος Dixons. Επιπλέον, η δυναμική ανάπτυξη της ‘ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ’ τα τελευταία χρόνια την έχει καταστήσει κυρίαρχο στην αγορά των ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα.

Η εταιρεία εξειδικεύεται στην πώληση ηλεκτρονικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, οικιακών συσκευών, φωτογραφικού εξοπλισμού, τηλεπικοινωνιακών προϊόντων, καθώς και στις υπηρεσίες παράδοσης, εγκατάστασης, συντήρησης, επισκευής και προστασίας των προϊόντων μετά την πώληση με τη σειρά υπηρεσιών Support 360.

Η Κωτσόβολος βρίσκεται στο Facebook στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.facebook.com/Kotsovolos 

Σχετικά με τον Όμιλο Dixons
Η Dixons είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς ομίλους στην πώληση ηλεκτρικών ειδών. Ο Όμιλος εφαρμόζει μια πολιτική πολλαπλών καναλιών στη λιανική πώληση και το εμπόριο ηλεκτρικών ειδών, με περισσότερα από 1.300 καταστήματα και ηλεκτρονικά καταστήματα σε 28 χώρες, ενώ απασχολεί περίπου 40.000 εργαζόμενους. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια πελάτες πραγματοποιούν τις αγορές τους online και μέσα από τα καταστήματα του Ομίλου Dixons. 

Οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν το site της ‘ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ’ στη διεύθυνση www.kotsovolos.gr , είτε για να κάνουν τις αγορές τους online, είτε για να κάνουν κράτηση των προϊόντων που τους ενδιαφέρουν (reservation), ώστε να τα παραλάβουν οι ίδιοι από το κατάστημα που τους εξυπηρετεί καλύτερα. Το site της ‘ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ’ είναι φιλικό προς τον χρήστη και παρέχει μέγιστη ασφάλεια ως προς τις δικτυακές συναλλαγές.

Οι αλυσίδες και οι ηλεκτρονικές αλυσίδες του Ομίλου Dixons περιλαμβάνουν τα Currys, Dixons.co.uk και PC World στη Μ. Βρετανία και Ιρλανδία, την Elkjøp στις Σκανδιναβικές χώρες, τη UniEuro στην Ιταλία, την ‘ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ’ στην Ελλάδα, την ELECTRO WORLD στην Κεντρική Ευρώπη, την Ελλάδα και την Τουρκία, την PC CITY στην Ιταλία και τη Σουηδία και την Pixmania.com σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες:
κα Ντέμη Καζάση - Director, Advocate/ Burson-Marsteller, email: dkazasi@advocate-bm.gr 
κο Νίκο Διονυσόπουλο – Senior Associate, Advocate/ Burson-Marsteller, email: ndionysopoulos@advocate-bm.gr 
Τηλ: 210 6931000, Fax: 210 6985812