Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “BETTER LIFE CHALLENGE” ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ BETTER LIFE CHALLENGE ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Ο διαγωνισμός καινοτομίας, Better Life Challenge, έχει ολοκληρωθεί μετά από 80 ημέρες δήλωσης συμμετοχών, 140 έργα, που στόχο είχαν να δημιουργήσουν μία καλύτερη ζωή για ανθρώπους με αναπηρία, και 3 νικήτριες ομάδες!

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Better Life Challenge ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχές, αλλά και σε ποιότητα ιδεών, πετυχαίνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον σκοπό του: να ευαισθητοποιήσει το οικοσύστημα των ανθρώπων που ασχολούνται με την τεχνολογία, αναπτύσσοντας μία ιδέα που θα βοηθήσει την καθημερινότητα των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή αναπηρίας. Μετά από αξιολόγηση σε τρεις διαδοχικές φάσεις του διαγωνισμού, οι νικήτριες ομάδες που προέκυψαν είναι οι παρακάτω:

  • 1η θέση: Το έργο PTA Ecorthotics ξεχώρισε για την ολοκληρωμένη ιδέα και υλοποίηση των ειδικών εξω-σκελετών, οι οποίοι, με τον εξατομικευμένο σχεδιασμό τους, χάρη στην τεχνολογία του 3D printing, μπορούν να δώσουν λύση σε όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, τα εξατομικευμένα ορθοπεδικά βοηθήματα βοηθούν όσους έχουν κινητικές δυσκολίες από νευρολογική ή άλλη αιτία να επιτύχουν την ταχύτερη αποκατάστασή τους και αύξηση της ευεξίας τους, διαθέτοντας ελκυστικό design. Η ομάδα του PTA Ecorthotics κερδίζει χρηματικό ποσό €10.000 από την Κωτσόβολος και υποτροφίες πτυχίου master από το BCA College.
  • 2η θέση: Το έργο Hermes συμμετείχε στον διαγωνισμό με την ιδέα ενός φορητού ρομποτικού εξώ-σκελετού, ο οποίος βοηθά τα άτομα με νευροακουστική νόσο (SCI) να σταθούν όρθια, να περπατήσουν σε ίσιο ή ανώμαλο έδαφος, να στρίψουν, να ανέβουν ή κατέβουν σκάλες με ασφάλεια, παρέχοντας κίνηση στα ισχία και στα γόνατά τους. Η ομάδα του Hermes κερδίζει δωροκάρτα συνολικής αξίας €2.000 από την Κωτσόβολος.
  • 3η θέση: Το έργο MaGOS – Rehab, που με την ιδέα μιας φορητής συσκευής αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή, συμβάλλει στην αποκατάσταση ασθενών χάρη στην 3D απεικόνιση μέσα από 2 γάντια συνδεδεμένα με PC, τα οποία καταγράφουν την κίνηση των δακτύλων / χεριών των ασθενών με υψηλή ακρίβεια και εντοπίζουν τις ανάγκες του καθενός δημιουργώντας ένα περιβάλλον παιχνιδιού (VR) που καθιστά τις ασκήσεις αποκατάστασής μια διασκεδαστική διαδικασία. Η ομάδα του έργου MaGOS – Rehab κερδίζει δωροκάρτα συνολικής αξίας €1.000 από την Κωτσόβολος.

Την υψηλή ποιότητα των αποτελεσμάτων διασφάλισε η κριτική επιτροπή, η οποία διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού. Η Κωτσόβολος τιμά και ευχαριστεί θερμά το κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής, καθώς συνέβαλλε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στην πρωτοβουλία της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι: Βασίλης Ασημακόπουλος (Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), Αναστάσιος Μαριανός (Γενικός Διευθυντής, ΕΛΕΠΑΠ), Θεοδόσης Μιχαλόπουλος (General Manager, Microsoft Greece, Cyprus & Malta), Ιωάννης Παπίδης (Chief Technology Officer, Κωτσόβολος-Dixons Carphone SE Europe), Διομήδης Σπινέλλης (Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Νίκη Συροπούλου (Director, SingularityU Greece Summit), Αντώνης Τσαπατάκης (Παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση). Παράλληλα, ξεχωριστή μνεία αξίζει να γίνει στους ιατρικούς συμβούλους της επιτροπής, τους Δρ. Χάρη Πίτταρο (MD, PhD Ειδικό Παθολόγο, Διευθυντή Παθολογικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ιατρικού Αθηνών) και Δρ. Αριστοτέλη Κούρτη (Ορθοπεδικό Χειρουργό με εξειδίκευση στις παθήσεις του ισχίου και του γόνατος, Επιστημονικό Συνεργάτη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών), για την πολύτιμη συμμετοχή και τη βοήθειά τους.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Better Life Challenge της Κωτσόβολος, με αφετηρία το SingularityU Greece Summit, το μεγαλύτερο τεχνολογικό δρώμενο της χώρας, ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Αυτό που κατάφερε, είναι να ανοίξει τον δρόμο σε νέους ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρίες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μία καλύτερη ζωή για όλους.