τεχνολογία χωρίς εμπόδια

Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να απολαμβάνουν τις στιγμές τους στο μέγιστο. Η τεχνολογία μπορεί να μας απελευθερώσει και να μας δώσει αμέτρητες δυνατότητες για μια ζωή χωρίς εμπόδια και περιορισμούς. Την ίδια στιγμή, οι εκατοντάδες συσκευές και πολλαπλάσια αμέτρητα χαρακτηριστικά για κάθε ανάγκη και προτίμηση, γίνονται ο καλύτερος σύμμαχος στην καθημερινότητά των ατόμων με αναπηρίες. Γι’ αυτό και στην Κωτσόβολος, με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», φροντίζουμε η τεχνολογία να είναι προσβάσιμη από όλους, διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μια καλύτερη ζωή, παρακινώντας ένα ολόκληρο οικοσύστημα.

Όλα ξεκίνησαν την ημέρα εθελοντισμού στην ΕΛΕΠΑΠ, που ήταν αρκετή για να γεννηθεί το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια». Με αφετηρία τον διαγωνισμό  «Better Life Challenge», που ανακοινώθηκε στο SingularityU Greece Summit 2019 και πραγματοποιήθηκε από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Μάρτιο 2020, απευθυνθήκαμε στον κόσμο που καινοτομεί με την τεχνολογία και δημιουργήσαμε το 1ο hackathlon στην Ελλάδα για λύσεις τεχνολογίας που θα βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία. Λάβαμε 140 συμμετοχές, που οι 40 προκρίθηκαν, οι 10 καλύτερες παρουσιάστηκαν ζωντανά, ενώ οι 3 πρώτες λύσεις κατάφεραν να διακριθούν.

Αυτό όμως δεν αρκεί. Σ’ έναν κόσμο που απαρτίζεται από διαφορετικότητα και πολυπλοκότητα, πρέπει να δίνουμε όλοι μας καθημερινά έναν αγώνα ευελιξίας και προσαρμοστικότητας. Η τεχνολογία εξελίσσεται για να βοηθά τους ανθρώπους και η Κωτσόβολος συνεχίζει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να προσφέρει τεχνολογία χωρίς εμπόδια. Στο SingularityU Greece Summit 2020, προχωρήσαμε σε μία ακόμα, καινοτομία, ανακοινώνοντας τη χορηγία μας προς τον Αρχιτέκτονα, Δημήτρη Πετρωτό, ώστε να εξελίξει μία νέα γενιά αμαξιδίου Laddroller , μέσα από το SingularityU Greece Summit 2020.

Το SingularityU Greece Summit είναι το μεγαλύτερο συνέδριο με σημείο αναφοράς τις καινοτόμες και εκθετικές τεχνολογίες/ιδέες που αποτελούν την ευκαιρία για ανάπτυξη και ευημερία. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο ηγέτη στο κομμάτι των συνεδρίων με εκθετικές τεχνολογίες και στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά το 2018.