τεχνολογία χωρίς εμπόδια

Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να απολαμβάνουν τις στιγμές τους στο μέγιστο. Στην Κωτσόβολος με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», φροντίζουμε η τεχνολογία να είναι προσβάσιμη από όλους διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μια καλύτερη ζωή. Η τεχνολογία μπορεί να μας απελευθερώσει και να μας δώσει αμέτρητες δυνατότητες για μια ζωή χωρίς εμπόδια και περιορισμούς. Οι εκατοντάδες συσκευές και πολλαπλάσια αμέτρητα χαρακτηριστικά για κάθε ανάγκη και προτίμηση, γίνονται ο καλύτερος σύμμαχος στην καθημερινότητά των ανθρώπων με αναπηρίες.

Μία ημέρα εθελοντισμού στην ΕΛΕΠΑΠ ήταν αρκετή για να γεννηθεί το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Eμπόδια». Με αφετηρία τον διαγωνισμό καινοτομίας Better Life Challenge,

που πραγματοποιήθηκε από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Μάρτιο 2020, απευθυνθήκαμε στον κόσμο που καινοτομεί με την τεχνολογία και δημιουργήσαμε το 1ο hackathlon στην Ελλάδα για λύσεις τεχνολογίας που θα βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία. Μία ολόκληρη κοινότητα κινητοποιήθηκε και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 140 συμμετοχές, 40 εκ των οποίων αξιολογήθηκαν από την έγκριτη κριτική επιτροπή, ενώ οι 10 καλύτερες παρουσιάστηκαν ζωντανά. Οι 3 πρώτες λύσεις κατάφεραν να αποσπάσουν: η το χρηματικό ποσό €10.000 και υποτροφίες πτυχίου master από το BCA College, η πρώτη λύση και δωροκάρτες από την Κωτσόβολος αξίας €2.000 και €1.000, η δεύτερη και η τρίτη λύση αντίστοιχα.

Η τεχνολογία εξελίσσεται για να βοηθά τους ανθρώπους και η Κωτσόβολος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να προσφέρει τεχνολογία χωρίς εμπόδια.