ΣΤΗΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Η συνεργασία της εταιρείας μας με την ομάδα TheHappyAct συνεχίζεται και αυτή τη φορά επεκτείνεται στην εκπαίδευση του προσωπικού για μία Καλύτερη Ζωή για όλους, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια» και σε συνέχεια της χαρτογράφησης 11 καταστημάτων μας, με στόχο να δώσουμε χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή και άνετη πλοήγηση στα άτομα με Αυτισμό, προχωρήσαμε με τη βοήθεια της εξειδικευμένης ομάδας TheHappyAct στην εκπαίδευση όλων των ανθρώπων μας που εργάζονται στα καταστήματά μας.

Μέσα από 5 συναντήσεις που τις παρακολούθησε το δίκτυό μας, η ομάδα TheHappyAct ενημέρωσε το προσωπικό όλων των βαθμίδων σχετικά με την γενικότερη έννοια της αναπηρίας – ορατής και αόρατης – και του αυτισμού, τους τρόπους συναλλαγής με τους ανθρώπους που ανήκουν στο φάσμα, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης σχετικών περιστατικών, ενώ προσέγγισε την έννοια της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ανέλυσε τα προβλήματα που αυτή περιλαμβάνει και ανέδειξε τους τρόπους αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Οι δράσεις δεν έμειναν μόνο εκεί, καθώς για το κατάστημά μας στο Αεροδρόμιο (ΑΙΑ), δημιουργήσαμε ένα βίντεο εικονικής περιήγησης-ένα virtual tour το οποίο μπορούν να συμβουλεύονται πριν την επίσκεψή τους τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, προκειμένου να εξοικειώνονται με τα αισθητηριακά ερεθίσματα που υπάρχουν σε αυτό και να απολαμβάνουν μία ανεμπόδιστη επίσκεψη που συνοδεύεται από μία μοναδική αγοραστική εμπειρία. Εκτός από το video, είναι, επίσης, διαθέσιμα στη shopping page του καταστήματος στο site της εταιρείας μας, ο οδηγός αισθητηριακής προσβασιμότητας και ο αισθητηριακός χάρτης.

Η ευθυγράμμιση των προσπαθειών όλων των ανθρώπων μας με τη γενικότερη κατεύθυνση της εταιρείας που βασίζεται στην έννοια της συμπερίληψης, αναδεικνύει τη μεγάλη προσπάθειά μας, ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν ίση πρόσβαση στην τεχνολογία χωρίς εμπόδια, διακρίσεις και περιορισμούς για μία Καλύτερη Ζωή, για έναν Καλύτερο Κόσμο.